Kolačići

Kolačići

Kako bi posjećivanje naše web stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vašem računaru sačuvati malu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti dalja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašeg iskustva pregledanja. Korišćenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledati stranicu, no neke njene mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Šta je kolačić?

Kolačić je informacija sačuvana na Vašem kompjuteru, tabletu ili mobilnom telefonu, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u saradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično čuvaju Vaša podešavanja, podešavanja za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slična podešavanja. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, Internet browser šalje nazad kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Ove informacije mogu biti sačuvane jedino ukoliko Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem kompjuteru.

Korišćenje kolačića na www.telemach.me

www.telemach.me koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Kada koristite našu web stranicu možete takođe primiti kolačić „treće strane“.

www.telemach.me upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenosti web stranice radi dobijanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom takođe koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

Programski kod Google Analytics koristi za sakupljanje informacija o Vašoj interakciji sa našim sajtovima, kao što su stranice koje posjećujete, linkovi koje pratite i koliko vremena provodite na sajtovima.

www.telemach.me takođe upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga Telemach d.o.o. i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korišćenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući i Google), u saradnji sa Telemach d.o.o., prikazuju oglase Telemach d.o.o. na web-lokacijama na cijelom Internetu. Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Menadžer postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads). Takođe, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje možemo upotrebljavati podatke iz Googleovog oglašavanja na osnovu interesa ili podataka o publici treće strane (npr. godine, pol i interesi) na usluzi Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da regulišu podešavanja kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Kako onemogućiti kolačiće?

Ukoliko želite možete onemogućiti čuvanje kolačića na Vašem kompjuteru, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korišćenje mnogih Internet stranica, pa tako i ove. Podešavanja kolačića mogu se kontrolisati i konfigurisati u Vašem Internet browseru. Ako želite da izbrišete ili onemogućite kolačiće na svom kompjuteru potrebno je ažurirati podešavanja svog Internet browsera (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svom browseru odabirom menija za pomoć).

Dodatne informacije oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje čuvanja kolačića za različite servise. Više se možete informisati na sljedećim web adresama:

http://www.allaboutcookies.org 

http://www.youronlinechoices.com

http://www.aboutads.info/choices

first-section-small white-background dark-color-text fix-title-padding add-text-padding
Loading...