Aktiviranje mjera roditeljske kontrole na TV sadržaj određenih kanala u osnovnom paketu

Obavještavamo vas da smo, na osnovu Izmjena i dopuna Pravilnika o uslovima i postupku odobrenja za pružanje AVM usluga na zahtjev, dužni da primjenimo mjere roditeljske kontrole (pinovanja) na pojedine TV kanale iz osnovnog paketa.

Pinovanje TV kanala smo preduzeli, jer smo određeni TV sadržaj prepoznali da šteti fizičkom, mentalnom, moralnom razvoju maloljetnika a koji je okarakterisan kao neprimjeren za maloljetnike mlađe od 18 godina na osnovu pravilnika o programskim standardima o elektronskim medijima.

Kao sadržaje koje mogu štetiti maloljetnicima mi smo prepoznali takozvane reality progame zatvorenog tipa, a s obzirom da se isti emituju na kanalima Happy TV, Pink i Pink M, koje Telemach korisnici mogu pratiti u okviru Start paketa, to će na ovim kanalima biti postavljen PIN CODE (“parental control”).

Blokirani TV sadržaji u njihovim terminima emitovanja se mogu odblokirati unošenjem odgovarajuće šifre. Detaljne informacije o potrebnom otključavanju datog TV sadržaja možete dobiti pozivom našeg Kontakt centra ili ovdje.