UNITED MEDIA LANSIRALA NOVI KANAL O MLADIM GENIJALCIMA – BRAINZ

Novi kanal o mladim genijalcima – Brainz, danas je zvanično počeo sa emitovanjem programa. Nastao kao rezultat saradnje kompanije United Media i “Srpske naučne televizije”, Brainz ima za cilj da skrene pažnju javnosti na genijalne umove Srbije i njihova dostignuća.

“Veoma sam srećan što je “United Media” prepoznala potencijal projekta koji se do danas zvao “Srpska naučna televizija”, a od danas Brainz TV. Naša inicijalna ideja bila je promocija nauke, obrazovanja, kulture. Svjesno smo odabrali neprofitni put, vjerujući da je on jedini pravi za buđenje svijesti javnosti o važnosti obrazovanja. Privukli smo pažnju kompanije “United Media” koja, ispostavilo se, odlično razumije našu misiju i želi da podrži jedan ovakav projekat, svjesna njegovog šireg društvenog značaja. Tako smo, na moje ogromno zadovoljstvo, dobili partnera spremnog da uloži sve svoje snage u nauku, kulturu i umjetnost Srbije, sa posebnim akcentom na “ambasadore” znanja – mlade genijalce. Vjerujem da će sadržaj Brainz kanala, kroz emisije kao što su Šampioni znanja, CV naučnika, Academy, Brainz art, kao i brojni drugi serijali u kojima će ulogu voditelja preuzeti najbolji studenti biologije, geografije, medicine, uticati na svijest javnosti i doprinijeti popularizaciji nauke i obrazovanja u našoj zemlji. U isto vrijeme, nadam se da će operatori prepoznati značaj sadržaja koji kreiramo i uvrstiti Brainz u svoju programsku ponudu.” – izjavio je dr Živojin Žika Petrović, direktor i glavni i odgovorni urednik Brainz kanala.

Podršku je pružila i rektorka Univerziteta u Beogradu, Ivanka Popović, koja je prisustvovala prezentaciji kanala: “Velika mi je čast što imam priliku da vam se obratim u ovom značajnom trenutku kada obrazovanje dobija novo mjesto u medijskom prostoru Srbije. Od izuzetne je važnosti da se uloži dodatni trud na svakom nivou i obliku školstva, a Brainz TV će, nadam se, promovisati nauku na odgovoran i istovremeno popularan način. Mladi će imati priliku da u drugim vrsnim studentima nađu uzore i probude u sebi ljubav prema nekoj naučnoj grani.”

Emisije edukativnog karaktera, iz originalne Brainz produkcije, promovisaće ono najbolje što Srbija ima - uspješne đake, studente, naučnike, ali i aktuelne svjetske trendove u oblasti nauke, kulture i umjetnosti.

Promocija Brainz kanala održana u svečanoj sali Rektorata, Univerziteta u Beogradu, bila je prilika da se predstavnici medija i stručne javnosti upoznaju sa sadržajem kanala i planovima za budućnost.

Kanal Brainz od danas možete gledati na Telemach, Total TV, EON, SBB, NetTV Plus, Telemark, Oskar Net, SunCo, Mad Net, Orion Telekom, Victory Media, Smiley TV, Exe Net, Av Com, Sat Trakt i mnogim drugim platformama.

Upoznajte mlade genijalce – već danas na kanalu Brainz!